Adományokból építjük fel a Búzaszem Iskola tornatermét

Többfunkciós épület

A tornaterem 871 m2 hasznos területű épülete két épületszárnyból áll: tornacsarnokból és közösségi térből.

A három szintes közösségi tér épületrész pinceszintjén raktár és táncteremként is használható tornaszoba; földszintjén szertár, mosdók, konyha és étkező, emeletén öltözők és egyéb oktatási célra használható termek kapnak helyet.

A tornaterem a már működő iskola udvarán épül. A 312 négyzetméteres tornacsarnok méretezése illeszkedik a rendelkezésre álló terület szűkösségéhez. Az edzések és mérkőzések kis létszámú nézői, szurkolói megtekintését egy emeleti szinten elhelyezett erkély teszi majd lehetővé.

A megépítés előtt álló épület egyszerre több igényre is választ ad: megfelelő teret kínál kulturális rendezvényekhez, helyet ad a helyi sportszakosztályok edzéseinek, nyitott tornateremként tömegsport rendezvények helyszíneként szolgál, és a mindennapokban méltó teret biztosít a Búzaszem Iskola testnevelés és gyógytestnevelés tanórái számára.

A tornaterem vezető tervezője az AXIS Építésziroda Kft.
Vezető építész Salamin Ferenc.

A beruházás tervezett ütemezése

A Búzaszem Iskola tornaterme építési engedéllyel rendelkezik. A kiviteli szakágazati tervek rendelkezésre állnak.
A kivitelezés legelső lépései 2022 kora tavaszán kezdődhetnek meg.
Az I. építési ütem kivitelezőjének keresése meghívásos beszerzési eljárás keretében folyamatban van. Az ajánlati felhívás itt olvasható.

Kivitelezés társadalmi összefogással

A 10 évvel korábbi építkezés tapasztalatait felhasználva, továbbá figyelembe véve anyagi lehetőségeink korlátozottságát, a teljes beruházást a szülőkből álló iskolaépítő csapat szervezi. A beruházásnak nincs generál kivitelezője, sőt, kisebb egységekre osztjuk az elvégezhető munkákat. Ez természetesen magas szintű odafigyelést, szervezettséget és hozzáértést igényel a szervezők részéről. Mindennek hozadékaként több tízmillió forint megtakarítást várunk ettől a megoldástól.

A kivitelezési munkákban számítunk a velünk szimpatizáló és minket támogató önkéntesek részévltelére is. Az építkezés különböző fázisaihoz kapcsolódva önkéntes napokat hirdetünk, melyhez az iskolában érintett szülők mellé csatlakozhatnak magánszemélyek épp úgy, mint cégek által toborzott dolgozói csapatok.

Támogatóink adományaiból építjük a Búzaszem Iskola tornatermét

A tornaterem pénüzgyi értelemben vett megvalósítását adományokból, kölcsönökből és támogatásokból tervezzük.

A források jelentős részét adományok és hozzájárulások formájában gyűjtjük össze. Keressük azokat az építőipari szolgáltató, gyártó és forgalmazó cégeket, akik támogatásukkal hozzá kívánnak járulni a Búzaszem tornatermének felépítéséhez. A felajánlásokat az iskolaepitok@buzaszem.hu címre várjuk.

Várjuk továbbá azoknak a magánszemélyeknek és cégeknek a jelentkezését is, akik kölcsönszerződés keretében tudják támogatni az építkezést.
A tornaterem építésére szánt adományok gyűjtése 2020 januárjában indult. Az eltelt idő alatt összegyűlt adományokból fizetjük a tervdokumentáció elkészítésének díjait.

Az alábbiakban megmutatjuk Önnek hányféleképpen tud hozzájárulni a tornaterem eredményes felépítéséhez.

Buzaszem

Így segíthet felépíteni tornatermünket

100 millió forint pénzadományra van szükségünk az építkezés sikeres megvalósításához. Minden felajánlott forinthoz hozzátesszük önkénteseink munkáját, a beruházást szervező szülői csapat kreativitását, és a körülöttünk állók kapcsolatrendszerét. Minden pénzben nekünk szánt adomány íly módon annak többszörösét teremti elő számunkra.

Az alábbiakban részletesebben is bemutatjuk a támogatás lehetséges formáit.

Pénzadomány

Az adománygyűjétst szakaszokra bontjuk: ahogy a tervezéssel és kivitelezéssel haladunk előre, úgy nyitjuk meg és zárjuk le a gyűjtés egyes szakaszait.

Az adománygyűjtés legelső szakasza már le is zárult. 2020-ban 4,5 millió forintot gyűjtöttünk össze és fizettünk ki az engedélyezési tervdokumentáció elkészítéséért.

2021 március végéig tart az adománygyűjtés második szakasza, melynek célja a kiviteli tervekre szánt 10 millió Ft összegyűjtése.

Kérjük, segítsen ön is adományával!

Az adományozással kapcsolatos további részletek itt találhatók.

1 % felajánlása

Ajánlja nekünk adója 1%-át! Az eSZJA rendszerben történő felajánlás minden eddiginél egyszerűbb és gyorsabb. Önnek csupán néhány kattintás kitölteni az adatokat, nekünk viszont kulcsfontosságú támasz.

Az 1% felajánlása független az adóbevallás benyújtásától, ezért akár már most is megteheti. Az ehhez szükséges gyors útmutató itt található.

Önkéntes munka

Ha szívesen szán időt és energiát arra, hogy segítsen, önkéntes napok keretében is megteheti ezt. Egy ilyen méretű építkezésen rengeteg feladat vár elvégzésre. Magánszemélyként vagy akár vállalati önkéntesség keretében is csatlakozhat hozzánk. A meghirdetett önkéntes napokról, a jelentkezés módjáról itt olvashat bővebben.

Építőipari kívánságlista

Támogasson minket építőipari termékekkel, eszközökkel vagy szolgáltatással.

Az építőipari gyártó és kivitelező cégek és vállalkozások szakértelemmel, szellemi munkával, kölcsönadott eszközökkel és berendezésekkel, csökkentett áron értékesített építőanyaggal, karitatív áron végzett kivitelezői munkával is hozzájárulhatnak az építkezés sikeréhez.

A kívánságlista oldalt folyamatosan frissítjük attól függően, hogy az építkezés előre haladásával éppen mire van szükségünk.

Osssza meg másokkal

Ha Ön még nem döntötte el, hogyan szeretne támogatni minket, de szimpatizál törekvéseinkkel, arra kérjük, hogy ossza meg a Búzaszem híreit másokkal. Legyen Ön is az összefogáson alapuló építkezés követe, aki rendszeresen tájékoztatja környezetét a tornaterem építés előre haladásáról. Kezdje azzal, hogy feliratkozik havonta megjelenő hírlevelünkre, ahol nyomon követheti az eseményeket, és megoszthatja azokat barátaival, ismerőseivel.
Feliratkozás a Búzaszem Hírlevélre

A tornaterem építésével kapcsolatos műszaki témákban az iskolaepitok@buzaszem.hu címen várjuk a leveleket.

A tornaterem építés támogatóinak egyre bővülő listája itt tekinthető meg.